Amikor vega lettem, akkor találtam ezt a palacsinta receptet, azóta nem sütöm máshogy !!
Hozzávalók: 250ml savas víz
200 ml mandulatej
1 ek almaecet
3 ek olívaolaj(jó a sima is semmit nem változtat az ízén)
1 tk só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 lenmagtojás (1 csapott ek lenmagliszt + 3 ek víz, minden db tojás helyettesítéséhez 1 ek lenmagliszt+ 2ek víz kell, ez fontos, ha többszörös adagra van szükség)
100 g hajdinaliszt
100 g barna rizsliszt
100 g mandulaliszt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban, majd hagyjuk állni 2-3 percet, vagy egy barátok köztnyit.
Elő kell melegíteni a palacsinta sütőt, egy kis adag tésztát csorgatunk a serpenyő közepére és a kanál segítségével egy icipicit kilapítjuk, nem fog körbe forogni a tészta, mint a rendesnél.Azért jó ezt kanállal csinálni, mert így könnyebb egyenletesen eloszlatni.
Ha már megszilárdult,
ez onnan látszik, hogy elvesztette a csillogását a tésztakorong széle, akkor egy erre való szilikonkanlapáttal vagy egyéb eszközzel alányúlunk és óvatosan megfordítjuk.
Átsütjük a palacsinta másik felét is, kb. 1-3 perc alatt meg is van.
Fahéj, kakaó, nagyilekvárja bele, és jó étvágyat ?
Küldd be Te is a recepted és nyerd meg a páros belépődet a Fővárosi Palacsintafesztiválra. www.palafeszt.hu ;)
A kép csak illusztráció!