Mindentől free vegánpali - Pethő Rékától

Mindentől free vegánpali - Pethő Rékától
Amikor vega lettem, akkor találtam ezt a palacsinta receptet, azóta nem sütöm máshogy !!
Hozzávalók: 250ml savas víz
200 ml mandulatej
1 ek almaecet
3 ek olívaolaj(jó a sima is semmit nem változtat az ízén)
1 tk só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 lenmagtojás (1 csapott ek lenmagliszt + 3 ek víz, minden db tojás helyettesítéséhez 1 ek lenmagliszt+ 2ek víz kell, ez fontos, ha többszörös adagra van szükség)
100 g hajdinaliszt
100 g barna rizsliszt
100 g mandulaliszt

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban, majd hagyjuk állni 2-3 percet, vagy egy barátok köztnyit.
Elő kell melegíteni a palacsinta sütőt, egy kis adag tésztát csorgatunk a serpenyő közepére és a kanál segítségével egy icipicit kilapítjuk, nem fog körbe forogni a tészta, mint a rendesnél.Azért jó ezt kanállal csinálni, mert így könnyebb egyenletesen eloszlatni.
Ha már megszilárdult,
ez onnan látszik, hogy elvesztette a csillogását a tésztakorong széle, akkor egy erre való szilikonkanlapáttal vagy egyéb eszközzel alányúlunk és óvatosan megfordítjuk.
Átsütjük a palacsinta másik felét is, kb. 1-3 perc alatt meg is van.
Fahéj, kakaó, nagyilekvárja bele, és jó étvágyat ?

Küldd be Te is a recepted és nyerd meg a páros belépődet a Fővárosi Palacsintafesztiválra. www.palafeszt.hu ;)

A kép csak illusztráció!

Sonkás-krémsajtos palacsinta - Hajdú Zoltántól

Sonkás-krémsajtos palacsinta - Hajdú Zoltántól
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
2 dl tojás
3 dl tej
szódavíz
csipetnyi só
étolaj
A töltelékhez:
sonka, krémsajt, snidling, margarin vagy vaj, tejföl, sajt

A lisztet a tojást és 1 dl tejet csomómentesre keverünk, majd tovább keverjük a többi tejjel és annyi szódavízzel, hogy sűrű folyadékot kapjunk.

Kisütjük a palacsintákat.

A krémsajtot összekeverjük apróra vágott sonkával és snidlinggel. Betöltjük a palacsintákba. A palacsintákat berakjuk egy kivajazott tepsibe, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal és addig sütjük kb 200 fokon, amíg a sajt el nem kezd barnulni.

A krémsajt, sonka, sajt fajtájának variálásával igazíthatjuk az ízlésünkhöz.

 

Küldd be Te is a recepted és nyerd meg a páros belépődet a Fővárosi Palacsintafesztiválra. www.palafeszt.hu ;)

Kóreai édes töltött palacsinta - Erdélyi Anitától

Kóreai édes töltött palacsinta - Erdélyi Anitától
Hozzávalók tésztához (8 db palacsintához):
2,5 dl langyos víz
2 teáskanál szárított élesztő
3 dkg cukor
1 csipet só
1 evőkanál olaj
4.5 dkg liszt

Töltelékhez:
negyed csésze (kb 6 dkg) barna cukor
1 teáskanál fahéj
1 marék aprított mogyoró (de lehet akár dió vagy pisztácia is)

Elkészítés:
Az élesztőt, cukrot, sót és olajat elkeverjük a langyos vízzel majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg sűrű ragacsos tésztát nem kapunk. Ezt félretesszük és kb 1 órát kelesztjük, lefedve meleg helyen. Ha már duplájára kelt, átdolgozzuk mégegyszer hogy kinyomjuk a levegőt a tésztából, majd újabb 10 percet állni hagyjuk.
Ez idő alatt összekeverjük a töltelékhez valókat.
A tésztát ezután lisztel meghintett deszkára tesszük és egy nagy gombóccá formázzuk amit aztán 8 egyenlő kisebb gombóccá osztunk szét. Lisztes kézzel dolgozzunk hogy a tészta ne ragadjon hozzá.
Egy serpenyőben egy kis olajat hevítünk, a gombócokat a kezünkben kicsit kilapítjuk és a közepükbe tesszük a tölteléket. Ezután a tészta széleit ráhajtogatjuk hogy az befedje a tölteléket.
A töltött gombócokat aztán a serpenyőbe pakoljuk egyszerre maximum kettőt s miközben sütjük, forgatjuk és egy spatulával minél jobban kilapítjuk sütés közben. Szép barnára sütjük mindkét oldalát.
Megjegyzés: Tölteléknek használhatunk akár sajtot vagy nutellát de akár gyümölcsöt is ;)

Küldd be Te is a recepted és nyerd meg a páros belépődet a Fővárosi Palacsintafesztiválra. www.palafeszt.hu ;)

Nutellás, gyümölcsös Óriás Palacsinta - Pocsai Renátától

Nutellás, gyümölcsös Óriás Palacsinta - Pocsai Renátától
Liszt, 2db tojás, pici tej, szódavíz, barack,eper,ananász, tejszínhab,  karamella öntet.

A hozzávalókat,összekeverem csomó mentesre,és öntök bele pici olajat.

Aztán fogom a palacsinta sütőr öntök bele pici olajat,és várok picit h melegedjen aztán bele teszem a palacsinta masszát és megsütöm egyik oldalát, aztán meg fordítom és amíg szépen sül addig teszek bele nutellát és gyümit(barack,eper,ananász) és rá hajtom az egyik felét aztán a tányérra teszem és ráhajtom a másik oldalát is és háromszöget hajtok igy belőle.Tetszés szerint tejszínhabbal csoki öntettel díszítve.(nekem karamellás öntetem volt). Jó Étvágyat:-)

Küldd be Te is a recepted és nyerd meg a páros belépődet a Fővárosi Palacsintafesztiválra. www.palafeszt.hu ;)

Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fentartva : Palafeszt.hu 2017